szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Oláh Lajos egy manipulált Time címlapot tett közzé.

A Time magazin egy manipulált címlapját posztolta a Facebookon Oláh Lajos, amit a közösségi oldal üzemeltetői jeleztek is, vette észre a 444.

A DK-s politikus által kitett hamis képen az látszik, ahogy Donald Trump amerikai elnök kimegy egy ajtón, miközben a címlapon az újság nevével játszva azt írják, "ideje lépni".

Ilyen címlapot soha nem jelentetett meg a Time, amit érzékeltek is a Facebook algoritmusai, és a következőképpen jelezték a problémát:

A kép forrásaként a Reuterst jelölték meg, a hírügynökség ezért mindenkit figyelmeztetett, hogy hamis kép terjed.

A 444 arról ír, hogy a Facebook hitelesített politikusok megszólalásait elméletileg nem ellenőrzi, Oláh esete azért lehet más, mert egyrészt az ő politikusi oldala nem hitelesített oldal, másrészt itt egy olyan képről van szó, amely már korábban szerepelt a Facebook hamisadatbázisában, tehát feltehetően automatikus figyelmeztetést kapott a politikus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!