szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mostantól 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár a hídon, az 5 tonnánál nehezebb járművek már január eleje óta nem hajthatnak fel a hídra.

A Fővárosi Önkormányzat döntése értelmében a mai naptól legfeljebb óránként 30 kilométeres sebességgel lehet áthajtani a Lánchídon. Hajnalban a sebességkorlátozó táblák is kikerültek a hídra.

Az októberben megválasztott városvezetés a Lánchíd terhelésének csökkentése érdekében már korábban kitiltotta az 5 tonnánál nehezebb járműveket a hídról. Azt is kezdeményezte a kormánynál, hogy a felújítás várható költségeinek csak kis részét fedező állami hozzájárulást a hídszerkezet felújítására költhesse, közbeszerzés keretében.

©

Az azóta eltelt időben a Budapest Közút mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek. A Budapest Közút javaslatai alapján döntött most úgy a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz.

A Lánchíd felújítása folyamatos viták tárgya Budapest és a kormány között. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón megint arról beszélt, hogy a fővárosnak van elég forrása a felújításra és kommunikációs hadjáratot folytat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!