szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden korábbinál nagyobb kerékpárforgalmat mérnek a város több pontján.

A Bem térnél és a Weiss Manfréd út melletti kerékpárszámlálókon is megdőltek a mindenkori kerékpárforgalmi rekordok – írta az I bike Budapest. Ez az adat azért is érdekes, mert már azt jelenti, hogy azok közül, akik a kijárási korlátozás alatt biciklire váltottak, minden bizonnyal egyre többen döntöttek úgy, hogy ez után is kerékpárral járnak – tették hozzá.

Ráadásul nem csak egy kiugró napról van szó:  a Bem téren a keddi volt minden idők hatodik, a csütörtöki pedig a harmadik legnagyobb forgalmú napja, a Weiss Manfréd úton pedig a mostani hét szerdája, csütörtökje és keddje áll a lista első három helyén.

Az új budapesti bringasávok nem tettek keresztbe a tömegközlekedésnek

Lassan visszaáll az autóforgalom Budapesten a járvány előtti szintre, a tömegközlekedés pedig visszalassul oda - derült ki, amikor ellátogattunk a BKK Futár központjába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

Emancipálódó kerékpárosok: Pesten minden 15. felnőtt naponta teker

Felemás hatást gyakorolt a budapesti bringástársadalomra a koronavírus-járvány. Márciusban, a home office-ok bevezetésének idején, a forgalomszámláló berendezések adatai alapján 10-12 százalékkal kevesebben használták kerékpárjukat, áprilisban viszont sokan elővették a kerékpárjukat, s már 16-18 százalékkal többen tekertek a fővárosban, mint 2019 negyedik hónapjában.