szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Utánvételes levélben árult biofüvet egy férfi, azonban becsúszott két hiba a "tökéletes konspirációba".

Vádat emelt a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt egy 37 éves férfi ellen, aki 2017. végén összesen 1651 darab utánvétes postai küldeményben mintegy 24,5 millió forint értékű biofüvet értékesített a vevőinek.

A vádirat a férfi az ismeretlenül maradt bűntársaival egy webshopot működtettet, ahol különböző, a fogyasztók körében ismert fantázianeveken hirdette az árut.

A férfi a csomagokat két budapesti postán adta fel az ország minden pontjára a megrendelőinek, a borítékokon valótlan feladói adatokat szerepeltetett és mivel nagy forgalmat lebonyolító ügyfélként a postai dolgozókkal rendszeresen találkozott, ezért nekik is álnéven mutatkozott be.

A vevők által a postának utánvéttel kifizetett vételárat a férfi és a társai egy nő nevére nyitott bankszámlára utaltatták a postával, majd a pénzt a lelepleződés elkerülése érdekében bankkártyával vették fel.

Az ügyészség szerint azonban két hiba is becsúszott a tökéletesnek tűnő konspriációba:

  • A postai feldolgozás során megsérült egy levélküldemény és annak tartalma gyanús lett az egyik postai dolgozónak, aki értesítette a rendőrséget.
  • Egy miskolci esetben pedig a postai küldeményeket jövedéki szempontból ellenőrző NAV illetékesei fogtak gyanút, majd a kábítószer-kereső szolgálati kutyájuk is bejelzett a küldeményre.

A nyomozók a postai adatbázisból azonos álnéven történt csomagfeladásokat azonosították és végül így tudták bizonyítani a másfél ezret is meghaladó esetszámot.

A 2018. márciusáig letartóztatásban, jelenleg szabadlábon védekező vádlott tettét a törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant

Nick Cave: „A politikai korrektség a világ legszomorúbb vallása lett”

Nick Cave: „A politikai korrektség a világ legszomorúbb vallása lett”

Se veled, se nélküled állapotot eredményezett, hogy rájöttünk, működik a home office

Se veled, se nélküled állapotot eredményezett, hogy rájöttünk, működik a home office