szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Javítaná a német–magyar viszonyt a CDU-elnök, aki Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is megbeszéléseket folytat majd.

Budapestre látogat csütörtökön Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke – írja diplomáciai forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A politikus a visegrádi országokat és Bulgáriát érintő körútja során két napot tölt majd Magyarországon.

A CDU-elnök látogatásának célja a lap szerint a közép-európai országokkal való együttműködés megerősítése, illetve a német–magyar viszony javítása.

Annegret Kramp-Karrenbauer megbeszéléseket folytat többek között Orbán Viktor miniszterelnökkel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel.

Utóbbi kapcsán arra emlékeztet a Magyar Nemzet: Magyarország a közelmúltban több szerződést írt alá német hadiipari eszközök beszerzéséről. Az ország húsz H145 típusú helikoptert vásárolt, az elkövetkezendő években pedig 44 darab Leopard 2 típusú harckocsit, 24 Panzerhaubitze 2000-es önjáró ágyút, illetve légvédelmirakéta-vezetési rendszert tervez beszerezni Németországból. A hvg.hu is beszámolt arról, hogy Magyarország volt a legnagyobb megrendelője a német fegyvereknek 2019 első felében, a kormány nagyjából 572 milliárd forintért vásárolt be.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte bejáratósan új 20 éves Mercedes S-osztály keresi új gazdáját

Szinte bejáratósan új 20 éves Mercedes S-osztály keresi új gazdáját

Itt egy lengyel vasúti átjáró, ami sorra ejti csapdába az autósokat

Itt egy lengyel vasúti átjáró, ami sorra ejti csapdába az autósokat

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?