szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sportorvos vizsgálat nélkül osztotta az igazolásokat.

Egy hatvannégy éves férfi egy sportlövő egyesületet működtetett, 2014-től kialakított egy elkövetői kört, amelyben több társával a saját és más sportlövő egyesületek, klubok tagjainak segítettek sportcélú fegyvertartási engedélyekhez jutni vagy meghosszabbíttatni azokat. A tagok viszont nem teljesítették valamennyi szükséges jogszabályi feltételt, emiatt a (közokiratnak minősülő) fegyvertartási engedélyekkel nem tudták igazolni a lőfegyverek jogszerű tartását és használatát sem – írta a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség huszonkilenc személlyel szemben emelt vádat lőfegyverrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt, többükkel szemben letöltendő börtönbüntetést indítványozva.

A vádlottak között van egy ötvenegyéves orvosnő is, aki úgy adta ki az orvosi igazolásokat, hogy a klubtagokat valójában meg sem vizsgálta.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítéljen letöltendő börtönbüntetésre és pénzbüntetésre négy vádlottat, az orvost pedig határozott időre tiltsa el foglalkozása gyakorlásától. Az ügyészség a büntetések próbaidőre történő felfüggesztésére csak akkor lát lehetőséget, ha a négy vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról. Huszonöt vádlottra felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot

Nagyon klassz matricák jönnek a Viberbe, főszerepben a magyar népmesék alakjaival

Nagyon klassz matricák jönnek a Viberbe, főszerepben a magyar népmesék alakjaival

Holnaptól sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói

Holnaptól sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói