szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hoppál Péter állítása szerint van, hogy a privát Facebook-profilját is mások kezébe adja. A túlkapás miatt bocsánatot kért.

A pécsi fideszes képviselő, Hoppál Péter senkiházinak nevezett egy másik hozzászólót a Facebookon, miután egy ügyben kommentháború alakult ki közte és az LMP-s Keresztes László Lóránt között. Most kiderült, hogy a senkiházizós hozzászólást nem Hoppál írta, hanem a képviselő egyik "adminisztrátor segítője", aki a politikus oldalához és privát Facebook-fiókjához is hozzáfér.

"A profilomat és az oldalamat kezelő egyik adminisztrátor segítőm reagálta túl sajnos ezt a feszült helyzetet, elpattant nála a húr és írt olyan reakciót az egyébként nagyon sértő mondatokra, amely valóban méltatlan volt" – mondta erről Hoppál a Szabad Pécsnek.

Az ügy furcsasága, hogy a senkiházizás nem Hoppál politikusi oldaláról érkezett, hanem a képviselő privát, magán Facebook-fiókjáról. Amelyhez Hoppál elmondása alapján ugyanúgy hozzáférnek tehát az "adminisztrátor segítők". Ez utóbbit a fideszes honatya azzal magyarázta, hogy "admint adok a munkatársaknak, a személyes és a politikusi oldalamhoz is. Főleg nyáron nem tudok mindent kezelni. A posztokat én – vagy a digitális kollégám – teszem ki, de ezek kommentek voltak".

Hoppál szerint "utólag felhívta arra is a figyelmemet a kollégám, hogy ott nagyon csúnyán megmartak, de mondtam, hogy akkor sem írunk ilyet.

Mi ne minősítsünk, ezért elnézést is kértünk".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

Új címrendszert talált ki a Google, könnyebb megtalálni vele a másikat

Új címrendszert talált ki a Google, könnyebb megtalálni vele a másikat

Orbán: Közvetlen repülőjárat indul a kirgiz fővárosba

Orbán: Közvetlen repülőjárat indul a kirgiz fővárosba