szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csoportos garázdaság bűntette miatt hallgattak ki egy 17 és egy 19 éves fiatalt.

Újabb két embert gyanúsított meg a rendőrség a két és fél hónappal ezelőtti Deák Ferenc téri kettős gyilkosság miatt – közölte a 24.hu-val Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Rab szerint a három letartóztatásban lévő emberen kívül

egy 19 éves férfit és egy 17 éves fiút is kihallgattak a nyomozók csoportos garázdaság bűntette miatt.

Május 21-én két, nagyrészt büntetett előéletű, fiatal férfiakból álló társaság csapott össze Budapest belvárosában, egy 16 és egy 21 éves fiatal belehalt súlyos szúrt sérüléseibe. A tömegverekedés után kilenc embert állítottak elő, közülük egy lány kivételével mindenki szervezetében kimutatott valamilyen kábítószert a gyorsteszt.

A 24.hu szerint a most meggyanúsított fiataloknak fontos szerepük volt abban, hogy kirobbant az összecsapás. A 19 éves fiatal volt ugyanis az, aki a helyszínen lévő biztonsági őrökkel kötekedett, majd összeverekedett az áldozatok társaságában lévő 17 éves fiúval. Ebbe avatkozott bele aztán a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint két bűntársa.

Ahogy megírtuk, a bíróság korábban három ember letartóztatását rendelte el az ügyben, amit június végén két hónappal meghosszabbított.

A biztonsági őröket segítségnyújtás elmulasztás miatt vonhatják felelősségre. A tömegverekedés után a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom tüntetést szervezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Köves Slomó: Az "ellenséges légkör" miatt végleg kivonul a sajtóból az EMIH

Köves Slomó: Az "ellenséges légkör" miatt végleg kivonul a sajtóból az EMIH

Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át

Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át