szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két ember halálával végződött a péntek hajnali verekedés.

Annak a férfinak a letartóztatását indítványozta az ügyészség, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek a Deák téri verekedésben, amelyben egyikük két személyt halálra késelt - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint pénteken hajnali fél négy körül a Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgott, miközben egy másik, ugyancsak tizenkilenc éves férfi mellette állt. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

A férfiak megpróbáltak elmenekülni a történtek után, közben elhajították a kést is. Azt a Paulay Ede utcában, egy autó alatt találták meg a rendőrök, a menekülőket pedig a Nyugati téren fogták el, tíz perccel azután, hogy a Deák térhez kiérkeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként és előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatására.

A férfiak előállításáról és a helyszínelésről a rendőrség tett közzé egy videóösszeállítást.

A Fővárosi Főügyészség – a terheltek eljárásbeli jelenlétének, a bizonytás zavartalanságának biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében – indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására. A kényszerintézkedés tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a vasárnap dönt - közölte az ügyészség.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!