szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koncz Zsófia dolgozott Magyarország washingtoni nagykövetségén is, illetve országos alelnök volt a kormánypárt ifjúsági szervezetében.

A motorbalesetben július 10-én elhunyt képviselő, Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítja a Fidesz októberben az időközi parlamenti képviselői választáson – írja a Népszava, amely szerint a döntést augusztus 20-a után akarják bejelenteni.

A lap szerint Koncz Zsófia volt a kormánypárt ifjúsági szervezetének országos alelnöke, illetve korábban Magyarország washingtoni nagykövetségén is állást kapott: itt külpolitikai munkatársként dolgozott a politikai stábban.

A cikkben megemlítik, hogy Koncz Zsófia volt az, aki 2015-ben Böröcz László Fidelitas-elnökkel előállt a „provokátorfigyelő” nevű projekttel: közzé akarták tenni azok nevét, akik szerintük szándékosan zavarják az állami rendezvényeket. Az ötlet azonban nagy botrányt kavart, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jogsértőnek minősítette a kezdeményezést.

Hogy valóban Koncz Zsófia indulhat-e az október időközin, az “felsőbb szinten” dől el a Népszava szerint: Bíró Márk, a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója és Kubatov Gábor pártigazgató mondhatja ki a végső szót.

Megemlítik: az ellenzéki oldalon egyelőre két lehetséges név van, bár a pártok azt szeretnék, ha az összefogás jegyében végül csak egy közös jelölt maradna. A lehetséges indulók egyike a jobbikos Bíró László, aki állítólag vállalná is a megmérettetést.

Bíró a 2018-as országgyűlési választáson a 49,3 százalékkel győztes Koncz Ferenc után másodikként végzett, 31,6 százalékot ért el. Papp Zsolt, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 14,9, az LMP-s Tarnai Gábor pedig 2,3 százalékot szerzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Átköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai járóbeteg részlegét

Átköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai járóbeteg részlegét

Az én hetem: Karafiáth Orsolya szerint túl könnyen felejtünk

Az én hetem: Karafiáth Orsolya szerint túl könnyen felejtünk