szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kúriához fordulnak a népszavazásért, miután az NVB elmeszelte.

Több mint százezren támogatták aláírásukkal az MSZP szabadstrandok védelméről szóló petícióját – mondta a párt elnöke pénteken a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, azért küzdenek, hogy megállítsák a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított "gyarmatosítási folyamatát", és a magyar embereknek mindig legyen lehetőségük az ingyenes fürdésre a Balatonnál.

Az MSZP elnöke köszönetet mondott az aláíróknak és aktivistáiknak, majd hangsúlyozta, tovább küzdenek a természetes vizek szabadságáért, ahogy az ellenzéki összefogásért is, amely 2022-ben kormány- és korszakváltást eredményezhet. "Mi készen állunk erre!" – hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták választmányi elnöke szerint petíciójuknak köszönhetően sokan megértették, hogy "egyik oldalon van a luxus, a jachtozás, a harácsolás, a szemérmetlen lopás", míg a másik oldalon több millió olyan ember található, aki egész évben dolgozik és csak arra vár, hogy "pici szabadsága" alatt levigye családját a Velencei-tóhoz, a Balatonhoz. Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke megerősítette, pártja a Kúriához fordul a szabad vizek védelméről szóló népszavazási kezdeményezésük engedélyezése érdekében.

A Nemzeti Választási Bizottság korábban 6:5 arányban úgy döntött, hogy nem hitelesíti a szocialisták népszavazási kezdeményezését, mert az álláspontjuk szerint az alaptörvény módosítására irányul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!