szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajtóértesülés szerint egy tanár fertőzött, a teljes tanári kar karanténba került.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nincs tanítás csütörtökön és pénteken a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban, jövő héttől pedig digitális oktatásra állnak át.

A Szabad Pécs megkeresésére a tankerületi vezető megerősítette a korábbi értesülést: a leállás oka, hogy egy tanárnál igazolták a Covid-19 fertőzést, aki korábban részt vett egy értekezleten a teljes tanári karral. Ezért most az egész tantestület hatósági házi karanténba került, és velük együtt a karbantartó és műszaki munkatársak is. Ez 29 pedagógust és tíz technikai alkalmazottat jelent. A digitális átállást az operatív törzsnek kell jóváhagynia, ezt az Emmi előkészítette.

Az iskola a Facebookon csak azt jelentette be, hogy szünet lesz, és átállnak digitális oktatásra, de nem említették a koronavírus-esetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkönnyíti a zenehallgatást a Spotify, de nem mindenkinek

Megkönnyíti a zenehallgatást a Spotify, de nem mindenkinek

Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját