szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

D. Kovács Róbert csak nyár elején, két belföldi úton vett részt és se családi, se tömegrendezvényen nem volt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Facebook-oldalán számolt be D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere vasárnap reggel arról, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Szombaton kapta meg az eredményt, miután Radványi Gábor alpolgármester kontaktjaként került vizsgálatra még csütörtökön reggel, azonnal, ahogy az ő fertőzöttsége kiderült.

D. Kovács arról számolt be, hogy péntekre le is betegedett, általános gyengeséggel, erős fej- és végtagfájdalommal küzd. A feleségén is jelentkeztek tünetek.

Elmondása szerint nyár elején tettek a családjával két belföldi kirándulást, mindig és mindent fertőtlenítettek. Nem voltak rendezvényen, se családi összejövetelen.

„Egy “hibát” azonban mégis elkövettem. Visszatérve a hivatalba jól esett újra találkozni a kollégákkal, nem csak online, hanem szemtől szembe egyeztetni, értekezni. Az elmúlt napokban a bizalom erősebbé vált az aggodalomnál, egymás között nem vettünk maszkot, a 2 méteres távolság is sérült amikor beszálltunk közösen egy autóba. Ennek sajnos rögtön meg is lett a következménye” – írta bejegyzésében.

Ezúton is mindenkit arra kér, hogy vegye a védekezést komolyan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben