szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírusról szóló nemzeti konzultáció íveit öntötték a miniszterelnök kabinetfőnökének háza elé.

Az elmúlt hónapokban több tízezer konzultációs ívet vittek a párt pultjaihoz a szimpatizánsaik, azokat szórták ki zsákokból Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter új, II. kerületi házának udvarára. Az akcióval a Momentum azt akarta üzenni, hogy a koronavírusról szóló konzultációs ívek nyomtatása és kézbesítése helyett hasznosabb dolgokra is költhette volna a közpénzt a kormány, például szappanra és fertőtlenítőszerre a kórházakban, iskolákban.

„A kormány legutóbbi, koronavírusról szóló propagandakonzultációja kétmilliárd forintjába került a magyar embereknek. Orbán Viktor kormánya az országot fenyegető legnagyobb veszélyben is arra költi a közpént, hogy magának kampányoljon és adatokat gyűjtsön. Ezekért a manipulációs kampányokért Rogán Antal propagandaminisztériuma felel: az ő feladata, hogy a Fidesz politikailag profitáljon a válságból – akkor is, ha emiatt nem jut pénz szappanra és fertőtlenítőszerre a kórházakban és iskolákban. Ha az ország vezetői nem jachtozással töltötték volna a nyarat és nem hazugságokra és propagandára herdálták volna el ezt a közvagyont, nem káosszal indulna a második hullám” – mondta Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja az akcióról szóló videoüzenetében.

A tömeges felmondás után mostanra egy teljesen másik szerkesztőséggel üzemelő Index megjegyezte, hogy a momentumosok valójában nem is Rogán kertjébe öntötték a papírhulladékot. „A dolog szépséghibája csupán az, hogy Rogán Antal a háromlakásos társasházban nem a kertkapcsolatos ingatlant lakja, így a szemét a szomszédnál kötött ki, akinek érthető módon nem ez volt élete legjobb élménye. Az akció kimunkáltságáról tehát elmondható: nem volt tökéletesen kivitelezve” – fogalmaznak.

Délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki, amelyben azt írták: „Miniszter úr Budapesten nem rendelkezik ingatlantulajdonnal, egy háromlakásos társasház legfelső emeletén bérel lakást, az önök cikkében említett párt pedig a társasház földszinti lakásának kertjébe öntötte a szemetét. A szomszédok zaklatása nem tartozott eddig az elfogadott politikai cselekvések közé.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Most Gyurcsánnyal együtt kell működni, hogy elkerüljék azt, ami a legrosszabb az országnak – állítja a Momentum elnöke – noha az őszödi beszéd évében még neki is nemzeti szalaggal átkötött kockakő volt a kezében. Orbán gyáva és múltban ragadt, Magyarország pedig nem akar újra feudalizmust – Fekete-Győr Andrással M. Kiss Csaba beszélgetett.

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump

Vidéki városokban lendülhet be még jobban a járvány

Vidéki városokban lendülhet be még jobban a járvány

Túl sok készpénzt tartanak maguknál a magyarok

Túl sok készpénzt tartanak maguknál a magyarok