szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

51-en vannak karanténban, 24 hallgató tesztje pozitív lett.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Karanténba került 51 hallgató a győri Széchenyi István Egyetemen, egy részük külföldi diák – közölte az intézmény az ugytudjuk.hu-val. A 24 fertőzött magyar, a külföldiek azért kerültek karanténba, mert nem tudtak két negatív teszteredmény felmutatni, amikor beléptek az országba.

Az egyetemen – a legtöbb magyar felsőoktatási intézményhez hasonlóan – kötelező maszkot viselni. Kivételt csak azok az oktatók képeznek, akik több mint másfél méterre vannak a diákjaiktól. Szeptember 15-től érvényes az egyetem új rendelkezése, aminek értelmében az intézmény nem szervez saját hatáskörben olyan rendezvényt, amin személyesen is jelen kell lenniük a résztvevőknek. Azonban nem zárkóznak el attól, hogy külsős partnerek tartsanak rendezvényeket az egyetem területén, erre viszont hétköznap csak 17, hétvégén pedig csak 12 óra után van lehetőségük.

Az egyetemről legutóbb szeptember negyedikén írtunk, akkor az intézmény arról tájékoztatott, hogy két hallgató kapta el a koronavírust.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már inkább komolyan veszi az UFO-ügyeket Japán

Most már inkább komolyan veszi az UFO-ügyeket Japán

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Orbán a Reutersnek: Néhány dologban elég makacsok vagyunk

Orbán a Reutersnek: Néhány dologban elég makacsok vagyunk