szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Győrben két fertőzött hallgatót találtak, Szegeden vegyes oktatási rendre állnak át.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Széchenyi István Egyetem két hallgatójáról derült ki, hogy koronavírus-fertőzött – írta a győri székhelyű intézmény az oldalán. Felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, arra kérnek mindenkit, hogy aki a betegségre utaló tüneteket észleli magán, jelezze ezt háziorvosának, illetve kövesse a koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható protokollt.

Az egyetemen egyébként kötelező a maszkviseléssel, távolságtartással, de hagyományosan megtartott órákkal kezdődött el a tanév.

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) viszont vegyes oktatási rendre állnak rá a koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséért. Az egyetem közleménye szerint mindez azt jelenti, hogy a gyakorlati órákat személyesen, az előadásokat a járványügyi szabályok betartásának függvényében jelenléti és online formában tartják meg.

Az SZTE arról is beszámolt, hogy az egyetem épületeibe belépő hallgatóknak – többek között – kötelező a védőtávolság megtartása. A kollégiumokban szünetel a vendégfogadás, tilos az alkoholfogyasztás és rendezvények tartása, a közös helyiségekben és a közlekedőkben pedig a távolságtartás szabályai érvényesek.

Több oktatási intézményben is felütötte a fejét a koronavírus az elmúlt két napban: Salgótarjánban pénteken egy tanár fertőződött meg, és bezártak emiatt két középiskolát is, Mohácson pedig a Kisfaludy Károly Gimnáziumban kellett átállniuk digitális oktatásra egy koronavírusos pedagógus miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Élet+Stílus

Koronavírusos van a családban, most mit csináljak?

Az állam keveset tesztel, tanácsot se sokat ad, ezért szakértőket kérdeztünk, egyetemi útmutatókat néztünk át. Jöjjenek tehát tippek – a mosogatástól és mosástól, a maszkviselésen és a táplálkozáson át, a hulladék kezeléséig.

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet