szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Augusztusban szúrt a bliccelő a lajosmizsei vonaton.

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) az augusztus 14-én megkéselt jegyvizsgáló ügyében.

Egy bliccelni próbáló utas a lajosmizsei vonalon késsel több helyen megszúrta a jegyvizsgálót, amikor arra figyelmeztette, hogy nem utazhat jegy nélkül. A nő azóta is kezelésre szorul. A rendőrség egy hónapja hiába keresi a tettest.  

A szakszervezet közlemény szerint Meleg János, a VSZ elnöke azt mondta, hogy az elkövetők nem úszhatják meg az ilyen és ehhez hasonló eseteket, ezért „fejpénz” kitűzésével próbálják meg segíteni a nyomozást. Szerinte tarthatatlan és akár életveszélyes is az, ami időnként a vonatokon történik, ezért véget kell neki vetni. Ráadásul ha a támadót nem sikerül elkapni, „vérszemet kaphatnak” más hasonló gondolkodású, viselkedésű emberek is – tette hozzá az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris itt az új BMW M4 első limitált szériája

Máris itt az új BMW M4 első limitált szériája

Ismét több mint százezren tüntettek Fehéroroszországban

Ismét több mint százezren tüntettek Fehéroroszországban

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat