szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A férfi a vád szerint közel négy évig zaklatott kiskorú diáklányokat.

A Fővárosi Törvényszék letartóztatta a szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt 62 éves L. Tibort, aki a vád szerint több éven keresztül molesztálta a gyerekeket az egyik óbudai általános iskolában.

A férfi portásként és kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában, ahol futballedzéseket és szakkört is tartott a tanulóknak, valamint táborozásokra is elkísérte őket.

A bíróság közleménye szerint a vádlott az intézményben csaknem 4 éven keresztül követett el szexuális cselekményeket több kiskorú diáklánnyal.

Az ügyészség a férfit 5 esetben tizenkettedik életévét be nem töltött kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális erőszakkal, 4 esetben kiskorú veszélyeztetésével, valamint szeméremsértés bűntettével vádolja. A bíróság kedden döntött a kényszerintézkedés indokoltságáról.

A bíróság megítélése szerint a férfit olyan súlyos bűncselekményekkel vádolják, amelyeket éveken keresztül, kitartó szándékkal követett el.

Az elmeorvosszakértői vélemény alapján valószínűsíthető, hogy a férfi más környezetben is hasonló bűncselekményeket követne el, vagyis fennáll a bűnismétlés veszélye.

Az ügyben az előkészítő ülés időpontja még nincs kitűzve, de azt jelezték, hogy a kiskorú sértettek védelme érdekében a bíróság az eljárást zártan folytatja le, az ítélethirdetés azonban nyilvános lesz.

A 24.hu úgy tudja, hogy L. Tibor beismerte tettét a kihallgatása során, és azt mondta, hogy nagyon megbánta azt, amit tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

Dragomán György: Az anyai szeretet olyan fizikai erő, mint a gravitáció, csak még annál is erősebb

Dragomán György: Az anyai szeretet olyan fizikai erő, mint a gravitáció, csak még annál is erősebb

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása