szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a lopás számít, nem a védekezés – mondja a Momentum elnöke.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Facebook-videót tett közzé Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Ebben többek között felszólítja a kormány tagjait, hogy amennyiben orosz vakcinát próbálnának behozni, és ahhoz nincs uniós jóváhagyás, akkor először maguknak adassák be.

A pártelnök beszél arról, hogy ma már többen halnak meg Magyarországon lakosságarányosan, mint a régióban, és a járvány súlyosbodása közepette Orbán Viktor szélmalomharcot vív Soros Györggyel, a migránsokkal vagy éppen az Európai Uniót zsarolja. Azt mondja, a miniszterelnöknek "az a legfontosabb, hogy tovább lophassa az uniós pénzeket, és ezért hajlandó bedönteni az EU költségvetését is."

Lélegeztetőgépben világelsők vagyunk, és pofátlanságban is, mert sehol máshol nem lopott kormány lélegeztetőgépek árából - mondja Fekete-Győr, és eközben pszichiáterek dolgoznak Covid-osztályokon. Felsorolja a védekezés ellentmondásait, például a nagy nézettségű focimeccsek megtartását és a korlátozások halogatását. A Momentum "normális tájékoztatást" kér a vakcina ügyében, például hogy csatlakozott-e a kormány a Pfizer–BioNTech uniós szerződéséhez. Ezenfelül több tesztelést szorgalmaznak, valamint azt, hogy a családjukhoz látogatók ingyen teszteltethessék magukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán