szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Nem éri meg senkit bántalmazni, mert annak nem csak büntetőjogi, de súlyos anyagi következményei lehetnek" – mondta az elsőfokú bírósági döntés után Bene Krisztián áldozata, Renner Erika.

Közel négyévnyi pereskedés után a Fővárosi Törvényszék szerdán első fokon ítéletet hirdetett a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián áldozatának kártérítési ügyében – derül ki a Telex.hu tudósításából.

A bíróság szerint Benének 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.

A döntés során figyelembe vették, hogy Renner ma is minden nap szembesülni kényszerül a támadás következményeivel, a biztonságérzete megszűnt, a támadás következtében újabb gyermeket nem szülhetett.

Az ítélethozatal során súlyos hátrányként értékelték azt is, hogy Renner Erika nőiessége és szexuális élete súlyosan sérült. Ezért sem tartotta a bíróság túlzónak a 25 millió forintos nem vagyoni kártérítést. Az ítélethirdetés után Renner azt mondta a portálnak: megkönnyebbült, és bár tudja, hogy ennél jóval magasabb összeg is megilletné, de a magyar polgári jogrendszerben erre van lehetőség.

A nő szerint az ügynek fontos társadalmi üzenete is van:

Nem éri meg senkit bántalmazni, mert annak nem csak büntetőjogi, de súlyos anyagi következményei lehetnek”.

A kártérítési ügyben tartott tárgyalások szinte végig zárt ajtók mögött folytak, ám az elsőfokú ítélethirdetés nyilvános volt a Telex szerint. Bene büntetőperében idén júliusban született jogerős ítélet. A volt kórházigazgatót az elhúzódó ügy végén 11 évre ítélték egykori barátnője, vagyis Renner Erika megcsonkítása miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje