szerző:
D.A
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány ezen a szabályon is változtatott.

A veszélyhelyzet idején korlátozás nélkül be lehet vonni a közfoglalkoztatásba azokat, akiknek van szakképzettségük, illetve akik „várhatóan képesek önállóan elhelyezkedni”.

A szerda esti megjelent kormányhatározat szerint mától ideiglenesen nem kell alkalmazni azt az általános szabályt, amely szerint e két csoportba tartozók csak akkor kerülhetnek be a közfoglalkoztatottak közé, ha háromszor eredménytelenül próbálták kiközvetíteni a munkáltatók hibájából, vagy ha a hivatal három hónapig nem tud számukra megfelelő állást felajánlani.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint idén július és szeptember között 4,48 millió magyar volt munkában. Ez az egy évvel korábbihoz képest 35 500 fős csökkenést jelent.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma mindössze 1900 fővel, de nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ez még az egy ezrelékes növekedést sem éri el. De legalább növekedés, míg a közmunkások száma 16 ezerrel csökkent, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjai pedig 21 ezerrel lettek kevesebben, ahogy a járvány miatt nehezebb lett az ingázás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joe Biden első lépése lesz visszavonni Trump több fontos intézkedését

Joe Biden első lépése lesz visszavonni Trump több fontos intézkedését

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg