szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt miniszterelnök még októberben esett át a koronavírus-fertőzésen enyhe tünetekkel.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint a DK hibát követett el, amikor arra biztatta az embereket, hogy ne fogadják el a kínai és az orosz vakcinát az uniós engedély hiányában. Úgy látja, hogy emiatt utólag bocsánatot kellett volna kérniük, amikor már látszott, hogy európai összevetésben is jól halad a magyar oltási program. A volt miniszterelnök erről az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István YouTube-csatornáján beszélt.

Medgyessy elmondta azt is, hogy októberben a feleségével együtt átesett a koronavírus-fertőzésen, de viszonylag enyhe tünetekkel megúszták a betegséget. A volt miniszterelnök szerint a világon egyetlen kormány sem kezelte jól a járványt, mert a vírus teljesen új helyzet elé állította őket. A magyar kormány szerinte az első hullámot még jól kezelte, de később már nem így volt, késve hoztak meg bizonyos intézkedésket és a kommunikációjuk is pocsék volt, mert nem hangsúlyozták eléggé az oltások fontosságát.

A Fudan Egyetemről úgy nyilatkozott Medgyessy, hogy egy jó kezdeményezés, de valahol „eltorzult” a projekt. (Telex)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!