szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy biztonsági őrnek tűnt fel, hogy kutyaugatást hall az utánfutóról.

Vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség állatkínzás bűntette miatt egy 55 éves férfival szemben. A férfi tavaly nyáron, egy nyitott platós utánfutón, liszteszsákokba csomagolva szállított 5 labrador kölyökkutyát, és egy kecskét. A vád szerint az állatok a hőségbe és az oxigénhiányba csaknem belepusztultak.

Az ügyészség szerint a férfi az állatokat külön-külön egy-egy zsákba rakta bele, a zsákok száját szorosan összekötötte, és a madzagokkal a zsákokat az utánfutó oldalához rögzítette.

Budapesten a XV. kerületben a, Szentmihályi úton lévő körforgalomnál figyelt fel a kutyák ugatására egy áruház biztonsági őre, aki a férfit megállította, majd értesítette a rendőröket.

A rendőrök az áruház parkolójában az állatokat kivették a zsákokból, és azokhoz állatorvost hívtak.

A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!