szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

173 otthon töltött tanítási nap után vágnak neki az érettséginek a végzős középiskolások.

Négyórás magyarvizsgával indul ma a 2021-es tavaszi érettségi szezon. Az Oktatási Hivatal adatai szerint összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik, rajtuk kívül 39 447-en tesznek majd legalább egy tárgyból vizsgát.

Az Eduline, a HVG oktatási szakportálja a vizsgák napján reggeltől estig beszámol a legfontosabb hírekről, az írásbeli után itt jelennek meg majd a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldások.

A vizsgák az első héten délelőtt 9-kor kezdődnek a járványügyi helyzet miatt az öt fő tantárgynál. Maximum tíz vizsgázó lehet majd egy teremben, legalább másfél méteres távolságban kell leülniük. A dolgozatok beadás után karanténba kerülnek, az Oktatási Hivatal ajánlásai szerint a csomagokat felbontás előtt 24 órára el kell zárni, illetve a beszedés után is félreteszik a lapokat egy napra.

Aki elkapta a koronavírust vagy kontaktszemély, ezért nem mehet el érettségizni, nem kap külön menekülőutat, legkorábban az ősszel próbálkozhat újra.

További részletek az Eduline-on:

Még soha nem robbantott ki annyi vitát az érettségi, mint idén: a magyarral indul a 2021-es vizsgaszezon

Hónapokig tartó bizonytalanság után, több mint 111 ezer vizsgázóval és speciális szabályokkal indul a 2021-es érettségi szezon. Sok diák és tanár arra számít, hogy a hónapok óta tartó távoktatás miatt a tételkészítő bizottságok könnyű feladatsorokkal készülnek, mások szerint az idei végzősök mindenképpen hátrányból indul majd a vizsgákon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!