szerző:
Szlavkovits Rita
Tetszett a cikk?

Az egyetem hónapokig vizsgálódott, végül a napokban zárták le a hallgatók által bepanaszolt oktató ügyében a döntést. A konkrét intézkedést nem részletezték.

Április elején került nyilvánosságra, hogy szegedi hallgatók bepanaszolták egy oktatójukat, mert egy februári kurzuson állításuk szerint rasszista, homofób kijelentéseket tett. A bejelentés után egy tényfeltáró vizsgálat indult március közepén, erről hivatalosan is tájékoztatta a sajtót a SZTE Juhász Gyula Pedagógus Karának dékánja, ezen a karon dolgozott a bepanaszolt Gulyás László.

Kijelentéseitől elhatárolódott az őt március 15-én kitüntető Áder János köztársasági elnök és Gulyás Gergely miniszter is, aki elnézést kért Ádertől azért, hogy a professzort felterjesztették a Magyar Érdemrend lovagkeresztjére.

A SZTE ezt követően kiadott közleményében leszögezte, hogy a Gulyás Lászlónak tulajdonított kijelentések ellentétesek az intézmény értékrendjével, majd azt írták, hogy a vizsgálat lezárulta után, bővebben is adnak tájékoztatást. Kedden a hvg.hu több forrásból is úgy értesült, hogy az oktatót felmentik, majd erről hivatalos bejelentést is tesznek. A Szegedi Tudományegyetem kedden este az üggyel kapcsolatos kérdésünkre annyit válaszolt, hogy az intézmény az értékrendjével összhangban hozta meg döntését, és ennek megfelelően hozott munkáltatói döntéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!