szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkavégzés idejére időszakos hajózási zárlatot rendeltek el a hídnál.

Megkezdődött a Lánchídnál a Duna medrének fém- és lőszermentesítése - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A közlemény szerint a Lánchídon és környezetében már javában tartanak a felújítást előkészítő munkák. Az előzetes felmérések alapján, valamint a terveknek és engedélyeknek megfelelően ezúttal újabb méréseket végeznek, illetve búvárfelderítők merülnek alá.

Szerdától a Magyar Honvédség tűzszerészei is bekapcsolódnak a felderítő munkákba, az esetlegesen talált lőszereket a honvédségi szakemberek hatástalanítják, az egyéb, mozgatható fémtárgyakat pedig a pontos felmérés után búvárok emelik ki.

A munkavégzés idejére az itt közlekedő hajókat elterelik, és időszakosan hajózási zárlatot is elrendelnek, ami alól csak a munkálatokban részt vevő felderítő, honvédségi és vízirendészeti hajók mellett a folyamfelügyeleti, valamint a mentő- és tűzoltósági hajók is mentesülnek.

A Lánchíd környezetében lévő területek fém- és lőszermentesítési munkái több ütemben történnek, és előreláthatólag összesen másfél hónapig tartanak.

A keresésről az RTL Klub Híradója is közölt néhány képkockát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!