szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogerősen pert nyert a Demokratikus Koalíció az Állami Számvevőszék ellen - közölte a párt. A per előzménye, hogy 2018-ban tűz ütött ki a DK székházában, gyakorlatilag minden megsemmisült. A párt állítása szerint az Állami Számvevőszék ennek ellenére az elégett iratok eredeti példányát követelte tőlük, "minimális türelmet sem tanúsítva."

A párt kérte, hogy az ÁSZ adja ki a 2011-16 évi és a 2018. április 2-4 között, általuk végzett vizsgálat iratainak másolatát, ám ezt a szervezet megtagadta. Ezután perelt a DK, és a Fővárosi Ítélőtábla nekik adott igazat. A DK közleménye szerint az ÁSZ-nak ki kell adnia a kért iratokat és a perköltséget is meg kell fizetnie.

Az Állami Számvevőszék szóvivője, Horváth Bálint közleménye szerint a Demokratikus Koalíció gazdálkodását évek óta törvénysértések, szabálytalanságok jellemzik. Azt írta, a párt gazdálkodását bemutató jelentések nyilvánosak, az pedig előremutató, hogy a pártnál mostanra megteremtették a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!