szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK-s politikus megmondja, mire ne legyen büszke az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló főpolgármester.

Máris „egymásnak estek” az ellenzéken belül Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti indulásával kapcsolatban. A DK-s Szabó Zoltán Facebookon oldalán kifogásolta a főpolgármester korábbi mondatát, amely szerint 2011-ben, parlamenti képviselőként ő mondta ki először Simicska Lajos nevét. Karácsony szombaton, a Facebookra feltöltött videójában úgy fogalmazott,

büszke vagyok, hogy itt a parlamentben én voltam az első képviselő, még a kormányprogram vitájában, aki számon kérte Orbán Viktort, hogy vajon nem az oligarchákat fogja-e a kormánya támogatni, én mondtam ki elsőnek Simicska Lajos nevét.

Szabó Zoltán erre reagálva üzente, hogy „Hát, kedves Gergő, erre ne legyél büszke, pontosabban ne erre legyél büszke.” A DK-s politikus szerint 1998 és 2010 között csak ő több tucatszor mondta ki a parlamentben Simicska Lajos nevét. Azt is írja, hogy 1998 és 2002 között a parlamenti napló tanúsága szerint 203-szor hangzott el a fölszólalásokban Simicska Lajos neve.

Te akkor még a parlamentben nem mondhattad ki sem Simicska nevét, sem mást, legalábbis az ülésteremben nem, mert nem voltál képviselő. Szóval inkább arra légy büszke, amit valóban megtettél - szerintem van mire

– zárja sorait a DK-s képviselő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!