szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiskunhalason torkollott garázdaságba és testi sértésbe egy maszkviselés miatt kialakult konfliktus.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy helyi üzletben a kötelező maszkviselés miatt összetűzésbe került az eladónővel és az üzlet tulajdonosával.

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 19-én maszk nélkül ment be a kiskunhalasi boltba. Az eladónő megkérte, hogy vegye fel a maszkot, különben nem fogja kiszolgálni. A férfi azonban hajthatatlan maradt, az eladónővel szóváltásba keveredett, szitkozódott, közben többször leköpte, majd dühösen lelépett.

Az eladónő ezután értesítette a történtekről a bolt tulajdonosát, aki a szomszédos üzletben volt, azonnal a vádlott után ment és még a közelben utolérte. Időközben a rendőrséget is értesítették, a férfit pedig megkísérelte a járőrök érkezéséig visszatartani, de nem járt sikerrel: a balhézó vevő legalább háromszor, ököllel fejen ütötte, majd elfutott a helyszínről.

A bolt tulajdonosa 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség garázdaságon kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Az ügyész közérdekű munka kiszabását indítványozta a férfival szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!