szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén 10. alkalommal rendezik meg a Nyelvparádét, négy, oktatási témájú kiállítással bővítve, szeptember 9-13-ig a HUNGEXPO területén.

A rendezvényen közel 200 - az oktatás számos területét képviselő - kiállító várja a látogatókat: nyelvoktatók, felnőtt- és szakképző intézetek, hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, valamint gyermekek képességfejlesztésével foglalkozó intézmények. Idén hazai és külföldi munkalehetőségekkel, vállalati nyelvtanfolyamokkal és HR konferenciával is bővül a kínálat.

A Nyelvparádén az előadások mellett lesznek ízelítő, azaz kezdő nyelvórák, egzotikus nyelvekből is. Emellett nyelvi frissítőkön is részt vehetnek a látogatók, ahol a nyelvtudásukat különböző témákban bővíthetik. Lehetőség lesz alternatív nyelvtanulási módszerek kipróbálására, illetve próbanyelvvizsgázásra is.

Az elhelyezkedni kívánókat próbainterjúk, önéletrajzírási és karrier-tanácsadás várja. A  külföldi munkavállalás útvesztőjében, ösztöndíjak megszerzésében vagy akár a letelepedési ügyintézésben szakemberek segítenek eligazodni. 
 
A szülők, pedagógusok tanácsot kaphatnak, hogy akár az átlagos, akár a rendkívül tehetséges, vagy sajátos nevelési igényű, esetleg tanulási problémákkal küzdő gyerekek képességeit hogyan fejlesszék leghatékonyabban. A kiállítás fővédnöke a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete.

 

MTI Karrier

Változik a közoktatási törvény szeptembertől

Több ponton is változik a közoktatási törvény a most induló tanévben, így a jövőben lehetővé válik, hogy a szakiskolában tanulók az általános iskola után bekapcsolódjanak a szakképzésbe, létre lehet hozni egységes óvoda-bölcsődét, s módosulnak a finanszírozási paraméterek is.

MTI Karrier

Mérlegelt a Diákhitel Központ

A nonprofit elven működő, állami tulajdonú Diákhitel Központ (DK) Zrt. 2009 első félévét jelképes, 3,6 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta - derül ki a társaság féléves jelentéséből.

Óriáshitelből tartják életben a veszprémi tömegközlekedést

Óriáshitelből tartják életben a veszprémi tömegközlekedést

Biztosítás – biztonság: Mészáros ebben az üzletágban is tovább nyomul

Biztosítás – biztonság: Mészáros ebben az üzletágban is tovább nyomul

Érkezik a Windows 11 – mennyibe fog kerülni? Egyáltalán: kell majd érte fizetni?

Érkezik a Windows 11 – mennyibe fog kerülni? Egyáltalán: kell majd érte fizetni?