szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb öngyilkosság történt hétfőn a France Télécomnál: a távközlési vállalat egyik 51 éves munkatársa a dél-franciaországi Annecy közelében egy viaduktról leugrott és a helyszínen szörnyethalt.

Az út mentén hagyott gépkocsijában megtalált búcsúlevelében - amelyet feleségéhez írt - a "vállalaton belüli hangulattal" indokolta tettét - közölte a helyi prefektúra. A múlt év februárja óta ez volt a 24. öngyilkosság a francia távközlési vállaltnál.  
  
Didier Lombard elnök-vezérigazgató bejelentette: azonnal Annecyba utazik, ahol a kétgyermekes apa a France Télécom egyik híváskezelő központjában dolgozott.    
  
A kormány nyomására alig két hete jelentette be a cég vezetősége, hogy többek között az üzemorvosok számának növelésével, ingyenesen hívható pszichológiai segélyvonallal és a humánpolitikai részleg megerősítésével kíván véget vetni a cégen belüli öngyilkossági hullámnak. A szakszervezetek akkor a vállalatnál évek óta tartó átszervezésekre vezették vissza az öngyilkosságok hátterében meghúzódó lelki okokat és azok leállítását követelték, ezt azonban nem tartotta megoldásnak a cég vezetője. 
  
Lombard azt viszont elmondta, hogy a korábbiakhoz képest, "humánusabban, szociálisabban és a szakszervezetekkel teljes összhangban" képzeli el a cégen belüli változtatásokat. Ígéretet tett arra is, hogy a stresszért felelőssé tett menedzserek új, az eddigieknél szociálisabb irányvonalak szerint fognak dolgozni.


hvg.hu Karrier

Öngyilkosság: akik összeroppantak munkájuk súlyától

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már a gazdasági válság kirobbanásakor arra figyelmeztetett, hogy a munkahelyvesztés, a mindennapi stressz és az anyagi gondok hatására emelkedhet a lelkibetegek száma, közvetve pedig mindez hozzájárulhat az öngyilkosságok számának növekedéséhez.

hvg.hu Karrier

Ijesztő öngyilkossági hullám a France Télécomnál

A francia kormány felszólította a France Télécom vezérigazgatóját, hogy tegyen valamit, a cégnél ugyanis az elmúlt pár hétben többen is öngyilkosságot követtek el, tettükben vélhetően szerepet játszott a megváltozott munkakörülmények kiváltotta stressz - írja honlapján a Times Online.

Radar360: Újranyitnak az óvodák, 750 ezres bírság autós tüntetésért

Radar360: Újranyitnak az óvodák, 750 ezres bírság autós tüntetésért

Súlyosan megsérülhetett Ibrahimovic a Milan edzésén

Súlyosan megsérülhetett Ibrahimovic a Milan edzésén

Magyarul is megjelenik a könyv Harry herceg és Meghan Markle nagy szabadulásáról

Magyarul is megjelenik a könyv Harry herceg és Meghan Markle nagy szabadulásáról