szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptemberben 26 év óta a legmagasabb szintre emelkedett a munkanélküliség az Egyesült Államokban. Az amerikai munkaügyi minisztérium pénteken közzétett adatai szerint a mutató 9,8 százalék volt, az előző havi 9,7 százalék után.

Utoljára 1983 júniusban mértek ennél nagyobb munkanélküliséget az Egyesült Államokban, 10,1 százalékot. A minisztérium közlése szerint szeptemberben tisztán 263 ezer állás szűnt meg a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban, augusztusban a csökkenés 201 ezer volt. Elemzők 180 ezres csökkenésre számítottak.
  
A foglalkoztatottak száma a gazdaság valamennyi területén csökkent: a termelő ágazatokban 116 ezerrel, a szolgáltató-szektorban 147 ezerrel, az államigazgatásban 53 ezerrel. Csupán az oktatásban és az egészségügyben nőtt a foglalkoztatás, egyaránt 3-3 ezerrel.
 
Az Egyesült Államokban hosszú ideje csökken a foglalkoztatottak száma: a recesszió kezdete, 2007 december óta eddig összesen 7,2 millióan veszítették állásukat, így a munkanélküliek száma már a 15 milliót is meghaladja.

MTI Karrier

OCED: 2011 előtt nem várható a foglalkoztatás javulása

A válságot követően meginduló gazdasági növekedést nem fogja azonnal követni a foglalkoztatás javulása, ez csak késleltetve fog jelentkezni. A jelenleg 9 százalékos uniós munkanélküliségi ráta 2010-re várhatóan 12 százalékra emelkedik, s a kibontakozást csak 2011-re prognosztizálják - mondta kedden Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) rendkívüli miniszteri értekezletét követően Párizsban.

MTI Karrier

Csökkent a munkanélküliség Németországban

Németországban csökkent a munkanélküliség szeptemberben: a nürnbergi munkaügyi hivatal szerdán közzétett adatai szerint szezonálisan kiigazítva 12 ezerrel kevesebben voltak állás nélkül, mint augusztusban.

MTI Gazdaság

USA: 11 éves csúcson a szegények aránya

A recesszió hatására az Egyesült Államokban tovább szélesedett a legnagyobb és a legalacsonyabb jövedelmű 10 százalék közötti különbség, miközben 11 éves csúcsra emelkedett a szegények aránya.

MTI Gazdaság

Tízéves csúcson a munkanélküliség Európában

Európában tízéves csúcsra emelkedett a munkanélküliség augusztusban. Az Eurostat csütörtökön ismertetett adatai szerint a 16 országot tömörítő eurózónában szezonális kiigazításokkal 9,6 százalék volt a munkanélküliségi ráta, a 27 tagországban 9,1 százalék. Magyarországon az európai átlagnál magasabb, 9,6 százalék volt az arány, Szlovákiában 5,9 százalék, Csehországban 6,9, Lengyelországban 8,0 százalék.

hvg.hu Karrier

Egy év alatt 90 ezer ember fogja elveszíteni az állását

Mély gazdasági visszaesés idején mi másra lehet számítani, mint a foglalkoztatás csökkenésére és a munkanélküliség növekedésére, amit a közfoglalkoztatási programok csak részben képesek ellensúlyozni? És ennek a trendnek még nincs vége – állítja a Takarékbank elemzése.

Sikolt a Sikoly: tönkreteszi Munch festményét a múzeumi látogatók lélegzése

Sikolt a Sikoly: tönkreteszi Munch festményét a múzeumi látogatók lélegzése

Ötmilliárdos osztalékot hozott a sok nyertes közbeszerzés a Marketnek

Ötmilliárdos osztalékot hozott a sok nyertes közbeszerzés a Marketnek

Elhunyt Göncz Árpádné

Elhunyt Göncz Árpádné