szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihirdették a vezetésfejlesztésben élenjáró európai cégek rangsorát: a 2009-es felmérésben 537 vállalat vett részt világszerte. Az európai mezőny résztvevői közül a Mol első magyar cégként különdíjat kapott.

Magyarországról nyolc nagyvállalat vett részt a Top Companies for Leaders 2009 felmérésben, melyet a Hewitt Associates a Fortune magazinnal, valamint az RBL Grouppal közösen készített. A magyar cégek közül a Mol Nyrt. a régió legjobb vállalatai között elismerést kapott.

Az európai lista annak a globális felmérésnek a része, melyen összesen 537 vállalat vett részt világszerte. Európában 87 vállalat gyakorlatait tanulmányozta a szakértőkből álló zsűri, amely azt vizsgálta, hogy egyes vállalatok miként választják ki és fejlesztik vezetőiket és milyen kapcsolat van a vezetői gyakorlatok és az üzleti eredmények között.

A vezetésfejlesztés területén élenjáró öt vállalat Európában

1. Titan Cement Company S.A, Görögország
2. TNT N.V., Hollandia
3. MAN SE, Németország
4. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, Spanyolország
5. Micro Focus International plc, Egyesült Királyság

„A jó vezetés megalapozza a növekedés lehetőségét. A hatékony és tehetséges vezetők következő generációjának megteremtése egy hosszú távon gondolkodó vállalat legfontosabb feladata” - mondta Norm Smallwood, a The RBL Group társalapítója.

A felmérésben bármely állami vagy magánszektorban működő szervezet, mérettől (dolgozói létszám és árbevétel) és elhelyezkedéstől (Ázsia és csendes-óceáni régió, Európa, Latin-Amerika, Észak-Amerika) függetlenül vehetett részt. Magyarország idén először csatlakozott a kezdeményezéshez. A 2009-es globális Top Companies for Leaders lista és a részletes eredmények a Fortune magazin oldalán olvashatóak. 
Motorosok új találmánya sok másik motoros életét mentheti meg

Motorosok új találmánya sok másik motoros életét mentheti meg

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, a Ryanair máris rendelt 75 gépet

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, a Ryanair máris rendelt 75 gépet

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni támadásokban

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni támadásokban