szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Országos sztrájkkal és nagygyűlésekkel tiltakoznak szerdán a cseh közalkalmazottak a kormány megszorító intézkedései, elsősorban a bérek jövő évi tervezett tíz százalékos csökkentése ellen.

Szerdán korlátozzák tevékenységüket a cseh hivatalok, az egészségügyi intézmények jelentős része, az iskolák egynegyede. Nem játszik több színház és zárva tart a könyvtárak, valamint a bemutatótermek, galériák jelentős része. Szakszervezeti források szerint az országos tiltakozó akcióba mintegy 100 ezer közalkalmazott kapcsolódott be aktívan, míg nagyjából ugyanennyien a jelképes tiltakozást választották. Csehország 21 városában nagygyűlések lesznek, amelyekre tízezreket várnak. A cseh közalkalmazotti szférában mintegy 650 ezren dolgoznak.

 

 

MTI Gazdaság

Az angol nagyon kell, ha munkát akar

A Workania kutatói azt vizsgálták, mennyire van jelen az idegen nyelv ismerete a munkaerőpiacon egyrészt a munkaadók részéről megfogalmazott elvárásként, másrészt a munkavállalók részéről megadott nyelvtudásként.

MTI Karrier

Súlyosbodik a szakemberhiány Németországban

A gazdasági fellendülés közepette a német vállalatok 40 százaléka tapasztal nehézségeket szakemberigényének kielégítésében - derül ki a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete által október folyamán végzett felmérés eredményéből.

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten