szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A megbízhatóság és a csapatmunka a legfontosabb az osztrák munkaadóknak - írja az osztrák Format magazin a megbízásából készített felmérésre hivatkozva.

Az osztrák munkaadók szemében a megbízhatóság és a csapatmunkára való képesség számít a dolgozók értékelésekor a legfontosabbnak, a szakmai tudást később is fejleszthetőnek tartják - írta pénteki számában egy osztrák üzleti magazin.

A Format című hetilap megbízásából készült felmérés szerint a cégvezetők és személyügyi főnökök 94 százaléka számára a megbízhatóság egy alkalmazott legfontosabb tulajdonsága. A második helyen a csapatmunkában való részvétel képessége áll (72 százalék). Ugyancsak sokan tartják kiemelkedően fontos tulajdonságnak a pontosságot (70,5 százalék) is, a megfelelő munkatapasztalatot ezzel szemben csak a válaszadók 20,5 százaléka. Az elemző-, érvelési és meggyőzőképesség a középmezőnyben szerepel az értékes tulajdonságok ranglistáján.

Bár a szakmai tapasztalatot nem, a dolgozók továbbképzésre való hajlandóságát annál inkább elvárják az osztrák munkaadók. 46 százalék mondta azt, hogy nagyon fontosnak tartja, és további 29 százalék vélekedett úgy, hogy magától értetődőnek kellene lennie a szakmai készségek fejlesztésének. A felmondási okok között a megbízhatatlanságot (67 százalék) és a lustaságot (61 százalék) említették a legtöbben.

A cégek 22 százaléka várja el munkavállalóitól, hogy rövid távon túlórázni is hajlandóak legyenek, további 64 százalék a beosztástól függően tekinti ezt követelménynek. A túlnyomó többségük legfeljebb heti öt óra többletmunkát tart elfogadható elvárásnak. A felmérésben ezer cégvezető és személyügyi menedzser vett részt, név nélkül. A megkérdezett cégek ágazatok szerinti arányára nem tért ki a lap.

Fekete-Győr András a Home office-ban: "Akik meggazdagodtak, vegyék ki a részüket a járvány kezelésében"

Fekete-Győr András a Home office-ban: "Akik meggazdagodtak, vegyék ki a részüket a járvány kezelésében"

Schiffer: A kínai titok

Schiffer: A kínai titok

Zöldebben él, mint Greta, vagy nagyobb kibocsátó, mint egy szénerőmű? – teszt

Zöldebben él, mint Greta, vagy nagyobb kibocsátó, mint egy szénerőmű? – teszt