szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit rendőrök több mint a felének jóval az országos átlag feletti a fizetése: a felső 20 százalékba tartoznak évi 38 ezer fontos, mintegy 13 millió forintos bruttó keresetükkel.

Londont tekintve még jobb a helyzetük: a brit főváros csaknem minden második rendőre a fizetésből élők felső 10 százalékába tartozik jövedelme alapján: évente 47 ezer fontot (csaknem 17 millió forintot) keres.

Az adatokkal azért foglalkozik a brit sajtó, mert szabad utat kapott az a terv, amely szerint két évre befagyasztanák Nagy-Britanniában a rendőri fizetéseket és takarékoskodnának a magas rangú tisztek fizetésen kívüli juttatásaival meg a túlóráztatásokkal.

Az új szabályozással a rendőrök legkevesebb 40 százaléka jár majd rosszabbul, lesznek, akik évi 4 ezer fonttal keresnek kevesebbet - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Londoni rendőrök a nyári zavargások idején
©

Nagy-Britanniában a rendőrök fizetése nagyjából 15 százalékkal magasabb, mint a tűzoltóké vagy a mentőké.

MTI / hvg.hu Karrier

Válság ellenére is majdnem 300 ezer eurót keres évente a spanyol uralkodó

Összesen mintegy 90 millió forintot, pontosan 292 552 eurót kap évente I. János Károly spanyol uralkodó az államtól - közölte a királyi palota. Eközben a spanyol kormány - a szakszervezetekhez eljuttatott tervei szerint - a minimálbér befagyasztását tervezi a jövő évre. Az országban a munkanélküliségi ráta jelenleg 21,5 százalék.

hvg.hu Karrier

7 dolog, amivel befolyásolhatjuk a fizetésünket 2012-ben

Óriási tétje van, miként reagál a munkavállaló, amikor egymásnak feszülnek az álláspontok a bértárgyaláson. Mit lehet tenni azért, hogy jó alkut kössünk az állásinterjún, miközben a gazdasági helyzet miatt egyre szűkül a mozgástér?

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak