szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MOL GLOCAL szervezetátalakítási programjának köszönhetően több nemzetközi szakemberrel bővült a MOL-csoport megújult vezetése. Április 1-től Donna Darzentast nevezték ki a MOL-csoport Fenntartható Fejlődés és EBK ügyvezető igazgatónőjévé.

Az amerikai szakember ezt megelőzően a Walter Energy nemzetközi bányászvállalatnál volt a kanadai és európai működésért felelős vezető. 1996-2005 között a British Petrolnál töltött be különböző vezetői pozíciókat. 2001-2003 között pedig a BP Global Egészség Biztonság és Környezetvédelemért felelős alelnöke, majd 2003-2005 között a TNK-BP olajvállalat EBK igazgatónője volt.

A MOL-csoport Downstream Termeléséért pedig február 1. óta Miika Eerola ügyvezető igazgató a felelős. Ő irányítja a hét termelési telephely (öt finomítói és két petrolkémiai telephely) csoportszintű működését. A finn szakember közel 20 éves olajipari, petrolkémiai, gázipari - és papíripari tapasztalattal rendelkezik. Karrierjét a NESTE Oil-nál kezdte finomító operátorként, ahol ezután különböző mérnöki pozíciókat töltött be. Később a gáz - illetve papíriparban látott el különböző vezetői feladatokat. Ezt követően a NESTE Oil-hoz visszatérve először Termelés vezető, majd Finomítás igazgató volt. A MOL-csoporthoz való csatlakozása előtt közvetlenül a csehországi Česká Rafinérská igazgatósági tagjaként először a Technológia és Beruházási igazgatói feladatokért, majd pedig két finomító Termelési és Karbantartási igazgatói feladataiért volt felelős.

A MOL tavaly elindult GLOCAL szervezetátalakítási programjának köszönhetően idén tavaszra kialakult a MOL 600 fős központja, ahol a munkatársak 25 százaléka külföldi szakember. A GLOCAL fő célja az volt, hogy elkülönítse a csoportszintű és helyi feladatokat és felelősségeket a MOL Nyrt-ben. Ennek eredményeként jött létre a MOL-csoport Központ, a mintegy 30 000 főt foglalkoztató csoport nemzetközi irányító szerve. E központ irányít minden csoportszintű működést, vezérel és ellenőriz, és a fő stratégiai döntésekre összpontosít.
Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény