szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint a kormány fejlesztéspolitikai hibái és hozzá nem értése miatt az Európai Unió 30-125 milliárd forintos büntetést szabhat ki Magyarországra, a kabinet pedig ezt előre tudva csökkentette az orvosoknak és tanároknak korábban beígért béremeléseket.

Erről Harangozó Gábor, a szocialisták országgyűlési képviselője beszélt pénteken újságíróknak, sajtóhírekre hivatkozva. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, Brüsszel korábban szabálytalanságokat állapított meg az uniós támogatások elosztásának rendszerében, ezért felfüggesztette a már elvégzett munkák számláinak kifizetését. Harangozó Gábor szerint elképzelhető, hogy az unió több tízmilliárd forintos büntetést is kiszab a magyar kormányra, amelyet a magyar költségvetésnek kell viselnie.

Ebben az esetben pedig az orvosok és a tanárok fizetik meg a kormány "dilettantizmusának" árát, hiszen elképzelhető, hogy ők ezért nem kapják meg a korábban nekik ígért teljes béremelést - fejtette ki az MSZP képviselője, aki mindezt felháborítónak nevezte annak tudatában, hogy stadionépítésekre több tízmilliárd forintot fordít az állam a költségvetési tartalékból.

Szólt arról is, hogy a most elvesző uniós támogatásokat jövőre a minisztériumoknak kell kigazdálkodnia, ami jelentős elbocsátásokkal és feladatleépítéssel járhat.

Harangozó Gábor szerint a történtek miatt egyértelműen Orbán Viktor kormányfőt és Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt terheli a felelősség. Az ellenzéki politikus emellett arra is felszólította a kabinetet, hogy az új pályáztatásra kötelezett forrásokat a kisvállalkozásoknak tegyék elérhetővé.

Oroszországban lakást és autót nyerhet az, aki beoltatja magát

Oroszországban lakást és autót nyerhet az, aki beoltatja magát

Megvan, ki lehet az új alkotmánybíró

Megvan, ki lehet az új alkotmánybíró

És az ön csontjai hogy vannak? Csontritkulásról mindent, mindenkinek

És az ön csontjai hogy vannak? Csontritkulásról mindent, mindenkinek