Tetszett a cikk?

Egyelőre nem tudni, hogy mi vár a béren kívüli juttatások rendszerére, az azonban a pénzügyminiszter legutóbbi nyilatkozata alapján biztosnak tűnik, hogy „idén nem téma”. Vagyis munkaadó és munkavállaló továbbra is, az eddigiekhez hasonlóan számolhat vele. De mikor és hogyan differenciálhat a munkaadó, amikor a cafeteriaról dönt?

„Néhány hete elbocsátottak, s a cégnél azt mondták, a felmondási időm alatt már nem kapom meg a most esedékes üdülési csekket. Ez lehetséges?” – kérdezi egy olvasónk. „A béren kívüli juttatások adható juttatások, és nem kötelezőek. A gyesen, táppénzen tartózkodó, valamint részmunkaidős, felmondási idejét töltő alkalmazott juttatásáról a munkáltató maga dönthet, amit cafeteria rendszer esetén szabályzatban kell rögzíteni” – mondta megkeresésünkre a Sodexo Pass. Az általános gyakorlat az, hogy kilépéskor, felmondáskor a bent maradó időarányos keretet a munkáltató bérben kifizeti – tették hozzá, hangsúlyozva, hogy ezt is a cég cafeteria-szabályzatában rögzíteni kell. Nyugdíjas esetén a volt munkáltató, vagy annak jogutódja biztosíthatja továbbra is egyes juttatási formákat, mint az ajándék utalvány, étkezési utalvány, kultúra utalvány és az üdülési csekk. Ez a gyakorlat elsősorban magánvállalkozó esetében elterjedt.

Az adómentes természetbeni juttatások esetén a munkáltató megteheti, hogy nem azonos értékben juttat a munkavállalóknak. Ez történhet úgy, hogy közös ismérv alapján csoportokat alakít ki, s így tesz különbséget az alkalmazottak között. A csoportot bármilyen ismérv szerint képezhetik, gyakori például a munkában eltöltött idő szerint vagy beosztás alapján, esetleg a cégen belüli üzletágak szerint, vagy üzemegységek munkavállalóiból alkotott csoport. Tény azonban az is, hogy a törvényi szabályozás értelmében teljesítmény alapján nem differenciálható az alkalmazott béren kívüli juttatása.

Amennyiben adómentes értékhatár alatt ad juttatást a munkaadó, akkor akár minden alkalmazottnak adhatunk különböző típusú és mértékű juttatást, nem kell csoportokat képezni. Az adómentes értékhatár felett azonban ez már kötelező. A differenciálás alól egy kivétel van: a pénztárak – legyen szó egészség- vagy magánnyugdíjpénztárról.

A folytatást az Adózóna cikkében olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vállalkozás

Cafetéria: szélesebb adóalap, kevesebb adó?

Valamennyi válságkezelő adóreform-javaslat közös eleme: szélesíteni az adóalapot, többen fizessenek kevesebb adót. Az adó- és járulékalapot csak úgy lehet szélesíteni, ha adózás alá vonunk olyan bevételeket is, ami után eddig nem kellett adózni, járulékot fizetni. De nem biztos, hogy rosszabbul járunk a cafetéria megadóztatásával. Kommentár az Adózónán.

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is