szerző:
Torontáli Zoltán

Egyetlen sztori, ami sűrítve mutatja a fővárosi lakásárak elszállását.

Elindult a Corvin sétány következő lakóházának értékesítése. A kedvelt VIII. kerületi ingatlanegyüttes 261 lakásos új társasháza várhatóan 1,5-2 év múlva készül el, még csak papíron létezik, de egy hét alatt máris 500 komoly érdeklődő jelezte a vásárlási szándékát.

Az ingatlanfejlesztő Cordia Zrt.-nél dörzsölhetik a tenyerüket, a kétszeres túljelentkezés ugyanis úgy jött össze semmi perc alatt, hogy a lakások induló négyzetméterára 600 ezer forint. A főváros ilyen, frekventáltabb részein az új lakások ára elszállóban van, a kínálat nagyon szűkös a kereslethez képest, és valószínű, hogy a 261 lakásra a jövő héten már nem 500, hanem 1000 jelentkező lesz.

A fejlesztő nem is rejti véka alá, hogy ár alapján fogja kiválasztani a potenciális vevőket, magyarul azok vehetnek a lakásokból, akik a legtöbbet hajlandók fizetni érte. Mivel 27-141 négyzetméter közötti lakásokról van szó, praktikusan 16,2-84,6 milliós kezdeti árról indulhat a licit, de lesz a projektnek második üteme is, körülbelül ugyanennyi lakással, és az árak várhatóan ott is, még ehhez képest is folyamatosan emelkedni fognak.

Az Atrium Residence, a Cordia új fejlesztésének látványterve
©

A hely egyébként abból a szempontból (is) különleges, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetem közelében van, és az ott tanuló több mint 7 ezer diáknak állítólag több mint kétharmada külföldi. Ők gyakran úgy érkeznek Budapestre, hogy nincs semmi helyismeretük, minőségi lakást viszont azonnal találniuk kell, így a Corvin sétányon kézről kézre adják a kulcsokat a távozó és érkező egyetemisták.

A Cordiánál azt is elmondták, hogy a vásárlók jelentős része ennek megfelelően befektetési céllal vesz lakást, mert még a 600 ezernél magasabb négyzetméterár mellett is megérheti neki a vétel, a jó kiadhatóságnak köszönhetően. A sétányon az utóbbi pár évben majdnem megduplázódott az elkérhető albérleti díj.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!