szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A versenyhivatalt is érdekli, hogyan lehetett néhány hónap alatt félmilliónál is több rajongót szerezni Indiából, Pakisztánból és Bangladesből.

A Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja, hogyan lett Mága Zoltánnak 560 ezer indiai, bangladesi és pakisztáni lájkja – írta meg a 444. A portál az után kérdezte meg a GVH-t, hogy kiderült: a hegedűművész tavaly két hónap alatt megduplázta a facebookos rajongói számát, ráadásul úgy, hogy a lájkolók négyötöde nem magyar.

Az új rajongók többsége dél-ázsiai: 260 ezren Bangladesből, 180 ezren Indiából, 120 ezren pedig Pakisztánból kattintottak. Bradács András, a Front Page tanácsadója már akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekben az országokban sok kamu Facebook-profil van, amiket gyakran használnak rajongóvásárlásra.

Ezt vizsgálja most a GVH is. Mint írták, a lájkvásárlás „alkalmas lehet arra, hogy a művész hírnevével, népszerűségével, a fogyasztók valódi tapasztalatain alapuló pozitív értékelésével kapcsolatban megtévessze mind a fogyasztókat, mind az üzletfeleiket”. Azt azonban nem mondták ki, hogy valóban ez történt volna Mága oldalával. Az eljárás befejezésére három hónap van, ez a határidő kétszer két hónappal meghosszabbítható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Tényleg 1 milliárdot ér, ha sok követője van a Facebookon? És miből lesz a pénz?

Első ránézésre hihetetlen értékbecslés került elő az egyik legnagyobb táborral rendelkező hazai Facebook-oldalról. Érhet-e 1 milliárd forintot egy magyar celeb közösségi csatornája? Egyáltalán, mit jelent az, hogy “annyit ér”? El lehetne adni? És miért vár mindenki a Gazdasági Versenyhivatal szavára úgy, hogy közben megszegi a Facebook bújtatott reklámokra vonatkozó szabályait?

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en próbált megerőszakolni egy nőt

Részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en próbált megerőszakolni egy nőt