szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz cég munkatársai átlagosan bruttó 2100 eurós bónuszhoz jutnak a pandémia alatt is.

Az olasz Ferrero édesipari óriás csaknem hatezer dolgozója átlagosan bruttó 2100 euróhoz jut októberben; ez a jelenlegi árfolyamon több mint 750 ezer forintot jelent.

A döntést a cég vezetése és a szakszervezetek is elfogadták.

A juttatás eltérő lehet az egyes Nutella-gyárak között a G7 szerint, de kétezer eurónál kevesebbet senki sem kap: a prémium legkisebb összege 2029 euró, a legjobban teljesítők viszont 2170 eurót kapnak.

A szakszervezet a közleményében úgy fogalmazott, hogy a pandémia alapvetően befolyásolta az olaszok fogyasztását, de a Ferrero-termékek iránti globális kereslet nem csökkent: az augusztusban zárult pénzügyi évben a gyártó 2,9 százalékkal növelte bevételét, a nyeresége 222 millió euró volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Szijjártó már azért is bírálja Tuskot, mert nem segített lélegeztetőgépeket beszerezni

Szijjártó már azért is bírálja Tuskot, mert nem segített lélegeztetőgépeket beszerezni

Miért fontosak a helyi újságok?

Miért fontosak a helyi újságok?