szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Origo volt tulajdonosa áll a Culinaris Kft.-t megvásárló cég mögött.

A friss cégbírósági adatok szerint Száraz István a Dry Import Kft. nevű cégén keresztül a Culinaris Kft.-ben megjelent egyedüli tagként, vagyis megvette a prémium delikátbolt-hálózatot – írja a Forbes.

Száraz István a médiaérdekeltségeivel lett ismert, de mostanra eladta a portáljait. A kormányközeli Origót kiadó New Wave Media Csoport 2017-ben került tőle a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz, a We Love Budapest Kft.-nek pedig idén nyárig volt a tulajdonosa. Utóbbi üzemelteti a We Love Budapest és a We Love Balaton oldalakat, amelyekről a hvg360 írta meg, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz kerültek júliusban.

Száraz Istvánnak egy másik cége is van, a Frank Digital, arról tavaly derült ki, hogy nem kevés pénzért intézheti a Matolcsy György elnökölte Magyar Nemzeti Bank (MNB) kommunikációs feladatait.

Az egyik legutolsó hír Szárazzal kapcsolatban az volt, hogy közös irányítást szerzett a Gemil Pharma Zrt. nevű cég felett Herczku Milán, Pásztor Gergely, az állami tulajdonú Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Drycom Kft. Utóbbi cég a volt Origo-tulajdonos vállalkozása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Gránát robbant egy embercsempész kezében Vitnyédnél

Gránát robbant egy embercsempész kezében Vitnyédnél

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért