Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A válaszadók háromnegyede szerint tiszta és biztonságos hely a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, csak nagyon rossz a megközelítése.

Ugyan a járvány és a válság miatt egyre kevesebb utas fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az embereknek mégis jó a véleményük a reptérről. A Budapest Airport arról adott ki közleményt:

a GfK Hungária felmérése szerint a magyarok többsége megbízható, modern, jól szervezett, folyamatosan fejlődő helynek látja a repülőteret.

A reprezentatív felmérés válaszadóinak háromnegyede szerint tiszta és biztonságos helyről van szó, ahol könnyű eligazodni, és közel ennyien mondták azt, hogy a személyzet segítőkész, kedves és hozzáértő.

©

A legtöbben problémaként a rossz megközelíthetőséget említették: nincs közvetlen kötött pályás közlekedési lehetőség, a gyorsforgalmi út pedig rossz minőségű.

A kormány nem egészen így látja a helyzetet, Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára tavaly az AIRportalnak küldött egy levelet, amelyben a szörnyű állapotokra panaszkodott.

Arról, hogy milyen a kormány és a reptér kapcsolata, itt írtunk bővebben:

Bárki venné is meg a ferihegyi repteret, árengedményt nem adnak rá

"A Budapest Airportnak nincs tudomása arról, hogy a vállalatcsoport tulajdonosai vételi ajánlatot kaptak volna, és arról sem, hogy a tulajdonosoknak szándékukban állna eladni a repülőteret üzemeltető cégcsoportot. A tulajdonosaink hosszú távra elkötelezett befektetők, akiknek a Budapest Airport menedzsmentjéhez hasonlóan meggyőződése, hogy a repülőtér további növekedésre számíthat a jövőben."

Hozzászólások