szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Nem lett egyértelmű siker az idősek vásárlási idősávja, a Magyar Nemzet szerint a reméltnél kevesebb idős van, aki akkor megy boltba, amikor csak a 65 éven felüliek lehetnek ott. Olyan üzletek is vannak, amelyek jogszerűtlenül nem fogadják az időseket a számukra védett idősávon kívül.

Több üzletben az előírtnál szigorúbban alkalmazzák a héten bevezetett vásárlási idősávokat. A 65 éven felüliek járhatnának boltba a számukra védett idősávon kívül is, de akad vegyesbolt, amely az idősek délelőtti két óráján kívül már nem vagy nem szívesen fogad veszélyeztetett korú vevőket, ez azonban jogellenes - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint a 65 évnél idősebbek eddig a vártnál kisebb arányban fogták vissza a délutáni látogatásait a zsúfoltabb helyeken.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke arról is beszélt a lapnak: a vásárlók nagy része fegyelmezettebb lett. Többen vásárolnak egyedül, és terjed a gumikesztyű használata is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

Spiegel: A jobboldali populizmus nem kerül két vállra Trump távozásával

Spiegel: A jobboldali populizmus nem kerül két vállra Trump távozásával

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában