szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A minisztérium 2023 végén költözhet be az új épületbe.

Lezárultak a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületegyüttesének rekonstrukciójára kiírt közbeszerzési eljárások; az uniós eljárás nyertese a West Hungária Bau Kft. és a Garage Kft. konzorciuma lett. A beruházás mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatainak ellátására kiírt eljárást pedig a Céh Zrt. nyerte – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint

a napokban aláírt szerződések értéke nettó 54,4 milliárd, illetve 1,25 mil­liárd forint, amely mindkét közbeszerzésnél az előzetesen becsült érték alatt maradt”.

A "Méltó szomszédot kap a Mátyás-templom" című cikkben nem szerepel, de a West Hungária Bau Paár Attila érdekeltsége, aki Tiborcz István, a miniszterelnök vejének egykori üzlettársa.

A Pénzügyminisztérium a tervek alapján 2023 végén költözhet a korhű módon átalakított épületbe, a Mátyás-templom közvetlen szomszédságába. A munkával kapcsolatos költségek már korábban is sokmilliárdra rúgtak, az eltelt idő alatt pedig emelkedtek is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!