szerző:
G. M.

Érdemes lenne megvizsgálni, hogy mennyire tekinthető etikus újságírói magatartásnak, hogy Bence életvitelszerűen balettigazgató lesz az Operettszínházban.

Ez a kérdés adja magát, miután Apáti Bence aktív harcosa annak a sajtóosztagnak, amely a kultúrában követel magának kormánypárti fölényt. Cikkei rendre a balliberális térfél moráljával vannak elfoglalva, más témát talán nem is ismer. Így aztán most azt is átgondolhatná a táncosból lett újságíróból lett igazgató, hogy az Operettben kikényszerített vezetőváltás után (az eddigi igazgatónak, Lőrinczy Györgynek a kulturális alap éléről is távoznia kellett), etikus-e a részéről elfogadnia a balettigazgatói posztot. Nem érzi-e, hogy ez a felkérés legalább részben, tegyük fel csak tudatalatt, összefüggésben áll azzal a sajtóban betöltött szerepével, amely során a kormány kedvenc lapjából mondhat ítéletet minden és mindenki felett? És ha a felkérés mögött a szakmaiságot meghaladó szempontokat is felfedezni sejt, akkor el szabad-e fogadni az igazgatói posztot?

Nem mi moralizálunk, higgyék el. A cikk elején kiemelt mondat jelentős része nem a HVG-től származik, hanem az újabban a HírTV-n műsort vezető Apáti Bencétől, aki Veiszer Alinda esetében akarta vizsgálni, hogy a HírTV-s munkájának milyen kihatása van arra, hogy a Katona József Színházban van egy havonta jelentkező műsora. (Így hangzik eredetiben: Azt is érdemes lenne megvizsgálni, hogy mennyire tekinthető etikus újságírói magatartásnak, hogy Alinda életvitelszerűen reklámozta a Katona József Színházat.)

Apáti nyilván szigorúbb lesz magához, mint Alindához, hiszen HírTV-s elődje mindössze fellépett a színházban, ő viszont egyenesen igazgatói szerződést kap. Várjuk a Magyar Idők hasábjain Apáti etikai önvizsgálatának eredményét.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

Majd' háromnegyed órát kirándultatta egy szőlőhegyen az utasokat a pécsi "gyorsjárat"

Majd' háromnegyed órát kirándultatta egy szőlőhegyen az utasokat a pécsi "gyorsjárat"

Erről vajon tud az Apple? Mások is lehallgathatók vezeték nélküli fülhallgatójával

Erről vajon tud az Apple? Mások is lehallgathatók vezeték nélküli fülhallgatójával

Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj

Donald Trump hamburgert rendelt a Fehér Házba, mert nincs, aki kiszolgálja

Donald Trump hamburgert rendelt a Fehér Házba, mert nincs, aki kiszolgálja