szerző:
-W-

Demizsonszámra gyártja a jó fideszes csasztuskát évtizedek óta, és most kabát alól árulja a könyvecskéjét. :(

Szomorú hirdetés jelent meg a mai Magyar Időkben. A "profitnyomás nélkül", számolatlan közpénzből működő kormánylap – valamint az egész jobboldali újságírás – egyik emblematikus alakja Pilhál György, aki évtizedek óta szorgalmasan írja napi glosszáit az aktuális fideszes napilapnak. Most megjelent gyűjteményes kötete, kilencvenkilenc válogatott köpetkével. Nincs ebben semmi különös, sok újságíró húzogatja le magáról így a második vagy sokadik bőrkét.

©

Ami meglepő: a jobber harcisajtó egyik legismertebb neve magánkiadásban jelenteti meg kötetét – legalábbis kiadó sem a hirdetésben, sem a címlapon nem szerepel. A terjesztés pedig úgy történik, ahogy öreganyók adnak túl a kertben hullott dión: érdeklődni a szerző e-mailjén, pilhálgyuribácsi kukac. Kérjük hosszan zörgetni, a csengő rossz.

Odáig világos, hogy a gyíkemberek összefogtak a selyemhernyókkal, ezért a Libri nem adja ki Pilhált, és a könyvesboltba sem engedi be. Még vásárlóként sem! De hogy lehet, hogy ennyi telik nyolc év teljhatalom után? Nincs egyetlen kiadó? Nincs egy webáruház? Egyenként kell a szerzőtől megvenni minden egyes példányt? Ő fogja becsomagolni saját kérges kezével? Direkt azért kell innia szegénynek, hogy legyen nyála bélyeget nyalni?

Dehogy nincs kiadó – jelent már meg fideszes könyv eddig is, és a boltokba is bejutott valahogy. Csak talán már a táboron belül sem a teljesítmény számít, hanem a helyezkedés. Vagy ki tudja, mi az oka.

Hogyan bánnak ezek a leghűbb talpasaikkal? Pilhál György nem való mindenkinek, sem kőbe vésni nem kell, sem aranylemezen kilőni az űrbe. De amikor pontyként hallgat az egész banda, mert egyetlen szerzőt nem tudnak említeni, aki a kultúrkampf végén az utált ballib írók helyébe léphetne, legalább a szorgos kárpitosmunkát megbecsülhetnék.

Gyuri bácsinak kellemes fenyőünnepet kívánunk, írjanak neki bátran. A könyv árát nem említi, de biztosan elfogad tyúkot, facsemetét vagy egy jó szót cserébe. Nemigen jut neki a sajátjaitól.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszatér Berki Krisztián

Visszatér Berki Krisztián

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Életveszélyessé vált, kikapcsolta az áramot az Elmű egy Dob utcai házban

Életveszélyessé vált, kikapcsolta az áramot az Elmű egy Dob utcai házban

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Trump ügyvédje szerint az elnök kampánycsapata összejátszhatott az oroszokkal

Trump ügyvédje szerint az elnök kampánycsapata összejátszhatott az oroszokkal