szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Demizsonszámra gyártja a jó fideszes csasztuskát évtizedek óta, és most kabát alól árulja a könyvecskéjét. :(

Szomorú hirdetés jelent meg a mai Magyar Időkben. A "profitnyomás nélkül", számolatlan közpénzből működő kormánylap – valamint az egész jobboldali újságírás – egyik emblematikus alakja Pilhál György, aki évtizedek óta szorgalmasan írja napi glosszáit az aktuális fideszes napilapnak. Most megjelent gyűjteményes kötete, kilencvenkilenc válogatott köpetkével. Nincs ebben semmi különös, sok újságíró húzogatja le magáról így a második vagy sokadik bőrkét.

©

Ami meglepő: a jobber harcisajtó egyik legismertebb neve magánkiadásban jelenteti meg kötetét – legalábbis kiadó sem a hirdetésben, sem a címlapon nem szerepel. A terjesztés pedig úgy történik, ahogy öreganyók adnak túl a kertben hullott dión: érdeklődni a szerző e-mailjén, pilhálgyuribácsi kukac. Kérjük hosszan zörgetni, a csengő rossz.

Odáig világos, hogy a gyíkemberek összefogtak a selyemhernyókkal, ezért a Libri nem adja ki Pilhált, és a könyvesboltba sem engedi be. Még vásárlóként sem! De hogy lehet, hogy ennyi telik nyolc év teljhatalom után? Nincs egyetlen kiadó? Nincs egy webáruház? Egyenként kell a szerzőtől megvenni minden egyes példányt? Ő fogja becsomagolni saját kérges kezével? Direkt azért kell innia szegénynek, hogy legyen nyála bélyeget nyalni?

Dehogy nincs kiadó – jelent már meg fideszes könyv eddig is, és a boltokba is bejutott valahogy. Csak talán már a táboron belül sem a teljesítmény számít, hanem a helyezkedés. Vagy ki tudja, mi az oka.

Hogyan bánnak ezek a leghűbb talpasaikkal? Pilhál György nem való mindenkinek, sem kőbe vésni nem kell, sem aranylemezen kilőni az űrbe. De amikor pontyként hallgat az egész banda, mert egyetlen szerzőt nem tudnak említeni, aki a kultúrkampf végén az utált ballib írók helyébe léphetne, legalább a szorgos kárpitosmunkát megbecsülhetnék.

Gyuri bácsinak kellemes fenyőünnepet kívánunk, írjanak neki bátran. A könyv árát nem említi, de biztosan elfogad tyúkot, facsemetét vagy egy jó szót cserébe. Nemigen jut neki a sajátjaitól.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van a szerelemnek egy előszobája, ahol a józan ész csődöt mond

Van a szerelemnek egy előszobája, ahol a józan ész csődöt mond

Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Tíz perc szünetet akarnak a maszkban dolgozó kereskedők

Tíz perc szünetet akarnak a maszkban dolgozó kereskedők