szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrák férfi elismerte, hogy hülyeséget csinált. Még nem tudni, hogy vádat emelnek-e ellene.

Megrongált egy kétszázéves szobrot egy osztrák turista az észak-olaszországi Possagno egyik múzeumában. A férfi akkor törte le Paolina Bonaparte gipszmásának három lábujját, amikor mellé ült, hogy fotózkodjon vele – adta hírül a CNN.

A férfit nem volt nehéz azonosítani: gondatlan mozdulatát rögzítette a biztonsági kamera, korábban pedig – mint a múzeum minden látogatójának a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és monitorozása érdekében – meg kellett adnia a nevét és az elérhetőségét.

Amikor a rendőrség felhívta a telefonszámát, a felesége vette fel, aki sírva fakadt, és beismerte, hogy a férje tett kárt az alkotásban. Az ugyancsak felzaklatott férfi azután beismerő vallomást tett, úgy fogalmazott: hülyeséget csinált. Treviso egyik bírósága dönt arról, hogy vádat emelnek-e ellene.

A megrongált gipszmodell Antonio Canova alkotása, amelynek gipszből faragott mása a római Borghese Galériában van kiállítva. A múzeum szerint elképzelhető, hogy a szobornak nemcsak a lábujjai sérültek, hanem az alapja is – ezt szakértői vizsgálatok sorával derítik majd ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogy válasszunk laptopot, hogy az tényleg jó legyen?

Hogy válasszunk laptopot, hogy az tényleg jó legyen?

Újabb tízmilliók állása került veszélybe a koronavírus miatt

Újabb tízmilliók állása került veszélybe a koronavírus miatt

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot