szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Könnyűzenei alapszak indításával erősítene az egyetem.

Két éve jött létre a Debreceni Egyetem (DE) Zeneművészeti Karán a Könnyűzenei Képzési Központ, amely idén januárban jelentős átalakuláson esett át: 2021-től Könnyűzenei Intézet néven, önálló képzési helyként működik az egyetem keretein belül – írja az unideb.hu.

Az intézet célja, hogy minél több professzionális zenész kerüljön ki az egyetemről, ennek érdekében egy könnyűzenei alapszak is megjelenhet hamarosan a Debreceni Egyetem képzési kínálatában.

„Közép-Kelet-Európa egyetlen könnyűzenei felsőoktatási intézményévé szeretnénk válni, ami államilag elismert diplomát adhat a hallgatóknak. Magyarországon egyáltalán nem érhetők el ezek a képzések egyetemi keretek között. A minőségre garanciát ad, hogy a Debreceni Egyetem kínálja ezt a lehetőséget. Talán még Németországban, Hollandiában, Angliában és az USA-ban működik hasonló intézmény, így a tervezett alapszak elindítása révén egy olyan országosan egyedülálló képzési lehetőség nyílik meg, ami a Debreceni Egyetem hírnevét is öregbítheti. A ZK-n jelenleg is működik komolyzenei előadóművész képzés, ennek mintájára indulhatna majd a könnyűzenei BA szak, ahol ugyanúgy főtárgyi és zeneelméleti órákon vehetnek részt a hallgatók” – emelte ki a megbízott intézetigazgató, Kapusi Kálmán.

A könnyűzenei alapképzés a tervek szerint 2022 szeptemberében indulhat.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szándékosan hajtott egy menekülő autós elé egy kamionos Los Angelesnél – videó

Szándékosan hajtott egy menekülő autós elé egy kamionos Los Angelesnél – videó

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek